wielerkleding online

De meest prominente etappewedstrijd op de Women's WorldTour kalender kondigde de 2017 route woensdag. De Giro Rosa loopt van noord naar zuid in Italië, met een laatste dag dat eindigt op de schouder van de Vesuvius. Running 10 dagen dit goedkope fietskleding jaar, de race is ook een etappe langer dan het was in 2016.

Met een fase 1 ploegentijdrit en een podium 5 ploegentijdrit, kon dit jaar de wedstrijd een evenwichtige route, minder gunstig zijn voor pure klimmers, die de Giro Rosa in de afgelopen jaren hebben gewonnen te bieden. Megan Guarnier won in 2016 de race, die de beroemde Mortirolo op het podium 5, per dag gewonnen door haar collega-Amerikaanse en klimmen specialist Mara Abbott inbegrepen. Abbott won de race overall in 2010 en 2013; ze is nu met pensioen van professionele racen.

Dat wil niet zeggen dat de 2017 Giro Rosa zal verstoken van zware beklimmingen zijn. De organisatoren zeggen etappes 7 en 8 zal zowel het peloton met moeilijke beklimmingen dicht bij de finish op de twee wielerkleding online